Ana içeriğe atla

Youtuber Kimdir? Youtube'dan Nasıl Para Kazanılır

Bir oyun oynuyorsunuz ve bölümü nasıl geçeceğinizi bilemediniz, Youtube'a girerek oynadığınız oyunun tam çözümünü izlemek istediniz. Zaman geçmiş, bir bakmışsınız ki bir Youtube kanalı açmışsınız ve videoları siz yayınlıyorsunuz.
Bir oyun oynuyorsunuz ve bölümü nasıl geçeceğinizi bilemediniz, Youtube'a girerek oynadığınız oyunun tam çözümünü izlemek istediniz. Zaman geçmiş, bir bakmışsınız ki bir Youtube kanalı açmışsınız ve videoları siz yayınlıyorsunuz.

İşte bu macera Türkiye'de tıpkı girişteki paragraf gibi başladı, kısa zamanda birçok kişi teknoloji ve oyunlar üzerine Youtube kanalı kurdu, arada makyaj çılgınları da belirdi. Daha önce de çok fazla Youtube yayıncısı vardı ancak bugün her iki kişiden biri Youtube kanalına sahip durumda. Bu yazımda Youtuber kavramının ne olduğunu ve Youtube üzerinden nasıl para kazanacağımızı anlatacağım.
 Ertuğrul TV

Youtuber kavramı aslında birçoğumuzun bildiği gibi Youtube yayıncısı anlamına gelmektedir yani İngilizce'de "-er" takısı Türkçe'de olan "-cı" takısına eştir. Neyse, olayımız gramer değil. :)

Youtuberlar, Youtube'da belli bir kitleye hitap eden ve kullanıcılar tarafından sevilen, Youtube ile iş ortaklığına giden kişiler yada oluşumlardır. Aslında bizi her ne kadar eğlendirip bilgilendirseler de, onlar için maddi bakımdan geçim kaynağı olabiliyor. Birçoğumuz onlardan özenerek Youtube kanalı açıyor ve zaman ilerledikçe Youtube'dan maddi bir gelir elde etmek istiyoruz.
Özellikle ülkemizde yaygın olan Minecraft oyununa yönelik kanallar, bugün büyük ilgi görüyor. Ayrıca ülkemizde en çok ilgi gören Youtube kanalları genellikle teknoloji ve mobil cihazlar ile ilgili kanallar, oyun kanalları, kızlar için makyaj kanalları, Moda ve diğer stil kanalları ve çeşitli deney kanalları olarak görülüyor. Tabi dizilerden kesitler yayınlayan ve şarkı yayınlayan kanallar da itibar görüyor ama, biliyorsunuz. Bu yasa dışı bir şey.
Eğer iyi bir Youtube yayıncısı olmak istiyorsanız, bu kategorilerle ilgili gerçekten iyi ve eşsiz içerikler üretmelisiniz. Ayrıca videolarınızın orta seviyede uzunlukta olması sizi daha iyi bir yayıncı yapar, çünkü karşıdaki kişi sıkılmadan videonuzu sunabilir, sürekli aktif bir şekilde videoya devam edebilirsiniz. Gereksiz uzunlukta videolar yaparsanız kullanıcıların da sizin de uykunuz gelecektir. :)

outube Yayıncıları, Nasıl Para Kazanıyor?
Videoların içerisinde görmüş olduğunuz reklamlar, Google Adsense aracılığıyla yayınlanan Youtube reklamlarıdır. Bu reklamlar, Adsense'e kabul edilen yayıncılar tarafından videoların içine entegre edilebilir ve gösterim yada tıklama başı ücretlendirme olarak para kazanmalarını sağlar.

Sizler de sadık bir izleyici kitlesine ulaşarak Youtube kanalınızda reklamlar yayınlayabilir, Youtube üzerinden maddi gelir elde edebilirsiniz. Ayrıca Youtube üzerinde iyi bir yayıncıysanız, bir web sitesinden kazanacağınızdan daha iyi bir gelir elde edebilirsiniz. (İkisi de Adsense kullanıyor demeyin, bir okuyun.) Bunun sebepleri şunlardır:
1- Youtube reklamları, Web sitelerine nazaren daha fazla ilgi alanıyla ilgilenen kitlelere ulaşır. Websitenizin bir ilgi alanı olsa dahi, her içerik o kullanıcıya hitap etmiyor olabilir ama videoların her biri tek içeriktir.

2- Youtube'da Google hesabıyla bağlanmış olan kullanıcılar, Google'da yaptıkları aramalara ve girdikleri sitelere göre reklamlarla yönlendirilebilir. Örneğin, sıklıkla uçak bileti alan birisi hava yolu firmalarının reklamını görebilir.

3- Youtube reklamları, Website reklamlarına göre daha kalıcı ve sürekli içeriklerdir çünkü kitleyi tamamen doğru hedef alırlar. Bu yüzden içeriklerin fazla odak olması, sizin gelirinizi arttırır.

4- Youtube, tüm patformlara erişebilir. (Android, iOS, Windows Phone, Windows, Mac, Linux vb.) Bu yüzden her platformla optimize bir gelir aracınız olacaktır.
Bu minik bilgilerden sonra Youtube'da reklam yayıncısı olmaya hazır mısınız? Şimdi gelelim Adsense reklamlarımızı nasıl Youtube kanalımızda aktif hale getirebileceğimize. En çok bunu bekliyordunuz, değil mi? :)

Youtube Videolarında Reklam Yayınlama
1. Öncelikli olarak kanalınızı gerek içerik kalitesi, gerekse izleyici kitlesi ve abone sayısı olarak iyi bir hale getirin. Aksi durumlarda Google, bazen sizi reklam için uygun görmeyebilir.

Önemli Not: Aşağıdaki durumlarda Google Adsense, Youtube Reklamcılığı için kabul edilmiş olsanız da reklamlar kaldırılabilir veya paranız yanabilir:

- Aşırı Cinsellik ve Çocuk Pornosu içeren videolar yayınlama,
- Telif haklarını ihlal eden videolar yayınlama,
- Yasadışı bilgiler paylaşan videolar yayınlama,
- Kullanıcılarda aşırı etki uyandırabilecek videolar yayınlama.

Daha fazla detaylı maddeyi zaten reklamcılık için kaydolurken Google size aktaracak, sadece öne çıkan maddeleri sizinle paylaşmak istedim. Dilerseniz biz devam edelim.

2. Youtube'dan hesap ayarlarınıza gidin ve Para Kazanma sekmesine ulaşın. Buradan Para Kazanma seçeneğini aktif edin. (Eğer hesabınız iyi durumda değilse bu özellik pasif olacaktır.)

3. Para Kazanma sekmesinden "Nasıl ödeme alacağım?" seçeneğine tıklayın ve AdSense hesabınızı oluşturun. Eğer mevcut bir Adsense hesabınız varsa, onu da Youtube kanalınızla senkronize edebilirsiniz.

4. Adsense tarafından gelecek kabul mesajını bekleyin, eğer kabul mesajı geldiyse kanalınızda reklamlar yayınlamaya başlayabilirsiniz. Hesabınızda 100$'ı aşkın bakiye biriktiğinde paranızı çekebilirsiniz.

Artık reklamlarımız kanalımızda ve videolarımızda, şimdi gelin omzumuza binen asıl yüke göz atalım ve onu hafifletelim. Reklamlarımızı kullanıcılara nasıl pazarlayacağımıza hazır mısınız?
Bu yazımda sizlere Youtuberlar hakkında minik bir bilgi verdim ve Youtube'dan nasıl para kazanabileceğinizi anlattım. Artık Youtube reklamcılığıyla ilgili temel şeyleri biliyorsunuz. 

ERTUĞRUL TV

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Europe's Top 10 Most Powerful Countries 2019

Cars 3 Babam Yarışıyor ERTUĞRUL TV PS 3 #Cars3 #Ps3 #mcqueen #arabalar

GTA 5 Arabaları Modifiye Yapıyoruz Ertuğrul tv GTA V #...