Ana içeriğe atla

Pinterest’te Görsel Nasıl Kaydedilir?


Bir sosyal medya ağı olan Pinterest son yıllarda popülerliğini gittikçe artırmaya başlamıştır. İnsanlar resimlerini ve ürünlerini bu hesapları üzerinden paylaşarak pazarlama yöntemlerini denemektedir. Pinterest hesabı oluşturmak çok basittir. Pinterest mobil uygulamasını indirmeniz ve uygulamayı açtığınızda sizden, Facebook, Google hesapları ile devam et veya e-posta adresi ile kayıt ol seçeneği sunulacaktır. Seçtiğiniz bir seçenek ile hesabınızı oluşturabilirsiniz. Hesabınız oluştuğunda profilinizi düzenleyebilir, kendinize bir pano oluşturabilirsiniz. En önemli konulardan birisi, Pinterest’te görsel nasıl kaydedilir? Konusudur. Normal sosyal medya uygulamalarını daha önce kullanmışsanız, o uygulamalarda yaptığınız resim, video ekleme işlemleri ile benzerlik göstermektedir. Yani Pinterest hesabınıza istediğiniz görsellikler kolaylıkla ekleyebilir ve çıkartabilirsiniz.
Görsel Kaydetme
Pinterest uygulamasında yapılan paylaşımlara Pin adı verilmektedir. Pinterest bir görsel paylaşım sitesi olarak hizmet vermektedir. Pinterest hesabınızda, istediğiniz görselliklere paylaşabilmek için, uygulamayı açmanız ve uygulamanın üst köşesinde bulunan kişi ikonunu seçmeniz gereklidir. Sayfa açıldıktan sonra yine üst bölümde bulunan + işaretini seçerek, ekleyeceğiniz Pin’in (görsel’in) bulunduğu yere gitmeniz, yani galeri, kamera, web, yakındaki seçenekleri ile görseli seçerek panonuza yerleştirmelisiniz. Paylaşmadan önce görsel ile ilgili gerekli açıklama bilgilerini yazabilirsiniz. Daha sonra Pin it! Seçeneği ile görselinizi sayfanıza kaydetmiş ve arkadaşlarınız ile paylaşmış olursunuz.
Pinterest İle Pazarlama
Kişisel Pinterest hesabınızı işletme hesabına çevirerek, kendi üretmiş olduğunuz el ürünlerinizi veya farklı ürünleri, Pinterest uygulamanız üzerinden paylaşarak, takipçilerinize pazarlayabilirsiniz. Günümüzde en iyi pazarlama seçeneklerinden birisi olarak kullanılmakta ve sürekli genişleyen bir Pazar haline gelmektedir. Ürünleriniz ya da markanız adına bir hesap oluşturarak, ürünlerinizi panonuzda yayınlayabilir ve para kazanmak amacıyla pazarlayabilirsiniz. Kendinize yeni pazarlar bulabilir, müşteri ağınızı genişletebilirsiniz. Paylaşmış olduğunuz Pin’leriniz altına yapacağınız açıklamalar en fazla 500 kelime olmalıdır. Uygun ve mantıklı yapacağınız açıklamalar, ürünlerinizin daha fazla görülmesine ve beğenilmesine neden olacaktır.
Paylaşımları Düzeltme
Pinterest hesabınız üzerinden paylaşmış olduğunuz görseller üzerinde düzenleme yapabilir, açıklama bilgilerinde düzenleme ve değiştirmeler yapabilirsiniz. Bu işlemler için, uygulamanız sayfasındaki, kişi simgesini dokunmanız ve profil sayfanızın açılmasını sağlamalısınız. Daha önce paylaştığınız ve değişiklik yapmak istediğiniz Pin’i yani görseli seçerek, o görsel üzerinde gerekli olan düzenlemeleri yapabilir, açıklamalarını tekrar düzenleyebilirsiniz. Düzenleme işleminiz bittikten sonra, kaydet seçeneği ile yeni durumunu kaydetmiş olursunuz. Daha önce kayıtlı olan görseli silmek istiyorsanız, düzenleme yaptığınız pencerede alt bölümde sil seçeneği bulunmaktadır. Görsel seçili iken sil seçeneğine dokunduğunuzda görseliniz sayfanızdan silinmiş olacak ve sayfanızda görünmeyecektir.
Görsellerinizi Diğer Sosyal Ağlarda Paylaşmak
Pinterest hesabınız üzerinden paylaşmış olduğunuz çeşitli görselleri, farklı amaçlar için, diğer sosyal medya ağları olan, Facebook, İnstagram, Twitter gibi hesaplarınızda paylaşabilmek için, Pinterest hesabınızda ilgili görseli açarsınız ve görsel seçildiğinde, üst tarafta paylaş simgesi çıkacaktır. Paylaş simgesi seçildiğinde, hangi sosyal ağ hesabınızda paylaşacaksanız, onu seçerek, görselin o uygulamaya aktarılmasını sağlar, o uygulamada paylaş yaparak paylaşım tamamlanmış olur.
Arkadaşlar İle İletişim
Pinterest hesabınızdan, arkadaş ekle bölümünden arkadaşınızın ismini yazarak arkadaşınıza ait profili bulabilirsiniz. Arkadaşınızın profilini işaretleyerek, ekle yapabilir veya davet et seçeneklerini kullanabilirsiniz. Aynı şekilde listenizden çıkarmak istediğiniz kişileri seçerek, takibi bırak yaptığınızda arkadaş listenizden çıkarmış olursunuz. Listenizde ekli bulunan arkadaşlarınız ile Pinterest uygulaması üzerinden yazışarak sohbet edebilirsiniz. Sayfa üst bölümünde bulunan sohbet simgesini seçmeniz, mesajlar bölümündeki isim bölümünden arkadaşınızın adını yazmanız, ileri seçeneğini seçmeniz ve yeni mesaj bölümüne iletilerinizi yazarak gönder demeniz yeterli gelecektir.
Web: www.ertugrultv.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Europe's Top 10 Most Powerful Countries 2019

Cars 3 Babam Yarışıyor ERTUĞRUL TV PS 3 #Cars3 #Ps3 #mcqueen #arabalar

GTA 5 Arabaları Modifiye Yapıyoruz Ertuğrul tv GTA V #...